2014. augusztus 3., vasárnap

Egy piriti túra meg egy medencei terepbejárás

   Valószínűleg ez az utolsó bejegyzés, aminek címet adok. A továbbiakban Peti barátom módszerét fogom követni és dátumozva lesznek a bejegyzések.
Elsőnek egy kis szösszenet, Bodor János ezúttal egy tengelicet fotózott a Ság hegyen, ám a gyűrűről nem tudtunk elegendő információt szerezni, így rejtély marad, hogy hol kapta a kis páciens. Íme, a delikvens:

Carduelis carduelis (Fotó: Bodor János)

Szóval Pirit... Rolival mentünk ki a placcra. Főleg növények érdekeltek, így inkább rájuk fókuszáltam. Megtaláltam a vízilófarkat, valamint rengeteg tavi kákát és imbolygó békaszőlőt. Sajnos az egyik fán találtunk egy elpusztult dolmányos varjat, ami valószínűleg éhen-szomjan veszett a lábára tekeredett horgászdamil miatt, amivel felkötötte magát a faágra. Nagy nehezen sikerült leszednem szerencsétlen madarat a fáról...


  Vízilófark (Hippuris vulgaris)



 A szerencsétlenül járt dolmányos varjú... (Corvus cornix)


 Tavi káka (Schoenoplectus lacustris)

 Imbolygó békaszőlő (Potamogeton perfoliatus)

Kedden Zolival indultam neki a medencének. Úgy beszéltük meg, hogy az adorjáni réteken, a piriti tavaknál és ha időnk engedi a kamondi berekben nézünk körül. Szerencsére engedte időnk. Beszámoló nála, én csak egy képet dobnék fel, ami megfogott. Egy bizalmas Kele. :)

 Fehér gólya (Ciconia ciconia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése