2017. augusztus 2., szerda

Egy erős Nyár és még egy kis Tavasz I. (idegenben játszva)

Rábapaty, Fertő-tó, Püspökmolnári, nemeskoltai és kemenesszentmártoni gólyaellenőrzések, mentett fácán-egerészölyv-erdei fülesbaglyok, Duna, Abért-tó, Gólya Road Show, Marcal, hamvas rétihéja felmérés... lehetne sorolni mikben volt részem eddig a Nyáron a terepen, meg merre jártam.. Jöjjenek a képek kicsit rendszerezve. Első körben az idegenben játszva rész, azért a cím, mert itt csak kirándultunk, nem hazai pályán voltunk úgymond)


Apácatorna-Tihany-Balatonfüred-Köveskál
Egy kis túra a Balatonon, főleg Tihanyt bejárva. Füreden nem láttuk a vörhenyes fecskét, de akkoris remek napot zártunk. Viszont Köveskálnál belebotlottunk a kígyászölyvbe, ami nekem új faj volt. A kerti sármány sem lett meg, így nem tripláztam vele. :) Sebaj, soha rosszabb napot. A festői kilátás a Tihany alatt elterülő nádasra, a búbosbanka-kanalasgém páros és a sok helyen látott ürgék kárpótoltak. Rába Vera fotóiból szemezgetve:
 Ürge (Spermophilus)

 Zöld gyík (Lacerta viridis)

 Balatoni nádas

Sajmeggy (Prunus mahaleb)


Fertőújlak-Illmitz
A Fertőnél tett látogatásunk során a kanalasgémeket, a több száz nyári ludat (két nyakgyűrűst le is olvastunk), a kanalasgémeket és egy kék vércsét emelnék ki, valamint azt, hogy az osztrák oldal még jobb volt, mint a magyar. (kosborhegyek, bütykös ásóludak, havasi és sarlós partfutók). Szintén Vera fotói.



 Nyári ludak különböző méretben és korban :) (Anser anser)

 Fertő látkép (HU)

 Fertő látkép (AU)

 A jóképű főmadarász
:)




 Kosbor-hegyek Illmitznél (Orchis)

 Bütykös ásóludak (Tadorna tadorna)

Mókus (Sciurini)


Duna, Bogyiszló, Gemenc
Vera képeivel megyünk továbbra is. Nos, a testvéréék nyaralójában pihentünk négy napot, az unokaöccséékkel. Bejártuk a Sió-torkollatot, sétáltunk a gemenci erdőben (és el is áztunk..) :D, a Keselyűsi-kilátónál madarakat figyeltünk, valamint a Forgó-tónál, pecázgattunk is, szóval tartalmas napok voltak az aktív pihenés jegyében. Érdekes volt számomra, hogy a barna kánya, fekete gólya, rétisas kombó mindennapos látvány volt, ezt errefelé nem mondhatjuk el... Valamint életemben először láttam mogyorós pelét.
De a sok bakcsó és az átrepülő vándorsólyom sem rontotta az összképet. :)





 Duna látkép és Sió

 Mogyorós pele (Muscardinus avellanarius)

 Mocsári teknős (Emys orbicularis)

 Bakcsó (Nycticorax nycticorax)

 Jégmadár (Alcedo atthis)

 Egerészölyv (Buteo buteo) és rétisas (Haliaeetus albicilla)

Darázsölyv (Pernis apivorus)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése