2014. október 15., szerda

10.15.

   Két kis utamról ejtenék szót ebben a bejegyzésben. Mindkettő a Marcal kamondi kiöntéséhez vezetett. Az egyiken velem tartott Szabina is, a másikon egyedül bóklásztam a zöldben.
Amikor Szabinával mentem ki, az általunk megfigyelt madárfajok közül leginkább a jégmadarat emelném ki (2 példány), valamint egy átrepülő darázsölyvet. A vízhez köthető fajok közül a kis vöcskök, néhány szárcsa, tőkés récék továbbra is szép számban voltak jelen a területen (úgy látszik elég nyugodt életük van itt) és megjelent egy szürke gém is. Seregélyek, barázdabillegetők kisebb-nagyobb csapatai mutatkoztak még, valamint néhány egerészölyv.

 C-betűs lepke (Polygonia c-album)

 Folyik vissza a víz a földekről (ezen átkeltünk) :)

 Szürke gém figyel (Ardea cinerea)

 Seregélycsapat (Sturnus vulgaris)


Ártér

A fotókat Szabina készítette kivétel nélkül. :)

A magányos túrámról annyit, hogy a látott madarak nagyjából ugyanazokból a fajokból kerültek ki, mint a másik túrán. Számszerint kis vöcsökből kb. 8, tőkés récéből 20, csörgő récéből 16, 2 szürke gém, 1 jégmadár, 4 egerészölyv, sok seregély és barázdabillegető ismét. Szárcsa ezúttal nem mozgott a vízen, ellenben volt egy kis csapat függőcinege a nádasban a vasi oldalon, valamint egy kései cigánycsuk és a legjobb egy átrepülő halászsas. Rövid időn belül ez a második alkalom, hogy találkoztam ezzel a fajjal. Nem túl gyakori. :)


 Életem első jégmadár fotója :) (Alcedo atthis)

Egerészölyv (Buteo buteo) és halászsas (Pandion haliaetus) szinkronrepülése :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése