2018. május 7., hétfő

Fülemülék Éjszakája 2018

Az idei évben is megtartottam az immár szokásosnak mondható Fülemülék Éjszakája helyi rendezvényemet. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Nemeskocs-Nagypirit közötti kavicsbányatavaknál és lápréteknél vezettem körbe kis csapatomat, ezúttal 18-an sétáltunk egy nagyot a környéken, ami a tavalyi 10 főhöz képest nem rossz előrelépés. Természetesen a résztvevők száma mindig változik, hiszen mindig van akinek dolgoznia kell vagy más programja van, esetleg egy előadás érdekli jobban, mint egy túra vagy fordítva.. Jó lenne egyszer az, hogy a "keménymag" minden tagja egyszerre ér rá és kivezethetném azt a kb 35-50 embert. :)

Az időjárás mellénk szegődött, minimális széllel szembesültünk a melegben, ami egyáltalán nmem volt zavaró sem nekünk, sem a madaraknak. Ezúttal akkora szerencsénk volt, hogy a gyurgyalagos rétszakaszon nem voltak kint a szarvasmarhák és odasétálhattunk a löszfalhoz megnézve azt, hogy milyen is egy költőüreg, plusz a madarak is a közelben repkedtek, így néhány egyedet közelről is megnézhettek az érdeklődők. Természetesen minimális zavarást csináltunk csak, hamar mentünk oda a dombhoz és gyorsan is távoztunk..
Ezúttal vízilófarokhoz azonban nem volt szerencsénk.. Érdekes, mert tavaly ugyanúgy május 6-ikán voltunk kint és tele volt vele a tó..
Érdekesebb fajok közé sorolnám még az átrepülő 3 cigányrécét, melyek a kis csapat felett-mellett húztak el és a barna rétihéják néhány példányát valamint a fészkébe be-bejáró függőcinegét. A teljesség igénye nélkül néhány madárka a napról:
rozsdás csuk, cigánycsuk, nádirigó, tőkés réce, nagy kócsag, egerészölyv, vörös vércse, mezei poszáta, kakukk, sárgarigó, seregély, sárga billegető, dolmányos varjú, bíbic, fehér gólya, barátposzáta, füsti fecske, vadgerle, kék galamb.
Fülemüle több helyen is nagy hanggal énekelt, szóval a "névadó" is tiszteletét tette Nekünk.
Soha rosszabb túrát. :)


A képek elkövetői: Iván Rita, Nagy Cili, Dajka István, Ferenczi Sándor, Kardos Gábor, Molnár Dániel.


 Őket nem vezettem körbe.. De néztek Ránk nagy-nagy bociszemekkel. :)

 Függőcinege-lak, amit egy elhagyott kis ösvényen szúrtam ki. Szerencsére láthattuk a "hozzá tartozó" kis madarat is.

 Spektíves bemutató

 Gyurgyalagos fal megnézése

 Kell egy kis áramszünet...

 Feelings

 Feelings2

 Let's get this party started

 Gyurgyalaglik

 A képeket is segítségül hívtam, ha csak fekete pontot lehetett látni az égbolton

 Mocsári nőszirom

 Kicsiknek alacsonyra a spektívet! (nem, nem nekem)

 Vagányok

 Gyurgyalagék

 Réti leskelődés

 Csak figyelj!

 Büszke vagyok, ha hiszed, ha nem... <3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése