2018. április 24., kedd

Otthon, Édes Otthon...

Ilyen sem volt mostanság... Bivalyok mindenfele, gondolatfoszlányok az éjszakában..
A cím mindent elmondhatna, de mégsem... Háromszor jártam kint a Marcal mentén, tudniillik Tavasz van, víz van, itthon lakom, madarak is vannak, süt a Nap és remek az idő is.
Milyen bivalyok?
Most épp kettő ilyen, innét az ihlet meg a keszekuszaság:

 Vízibivalyok...




Aggodalomra azonban semmi ok, igazából vízibivalyok között tébláboló pásztorgémekkel álmodtam valamelyik este, aztán persze ma Zolival nem láttunk sem bivalyokat, sem pásztorgémet Egeralja alatt. Olcsó utánzat (pardon occó kínai) címszóval két nagy kócsag és néhány ló jutott... Aki a kicsit nem becsüli...áh hagyjuk is.
 Szóval akkor a mai napról pár gondolatban: Zoli invitált, én mentem, mint akinek muszáj. Hétágra sütő Nap, póló nélkül csapatás-pihenés 30 fokban Adorjánháza alatt, laza 5 kis sárszalonka, 1 kékbegy, két hamvas rétihéja hím, néhány cigányréce, hasonló csacskaságok...



Nem azt mondom, hogy címlapfotó, de a Marcal-medence legszebb férfi felsőtestei az ziher..


Igazából panaszra okunk nem lehet. Remek volt, sőt remélem hétvégén ismét valahol együtt rójjuk a kilométereket, esetlegesen kiegészülve Alexával, Mátéval, Nikivel stb. Legyen így! Jó idő, jó kedv, egeraljai KáVé és alkoholmentescitromosser. :) Ezúton is kösz Zoltán!
Apró kis lábjegyzet, aki a komoly előadásos-túravezetős énem kedveli, az ne olvassa tovább, sőt lehet eddig sem és deletelje ami eddig eljutott infó az agyig, aztán ne nyissa meg a blogom többet. :)
A fotókat Zoli lőtte leginkább és majd a blogját is kilinkeljük, ha összeszedi magát és eljut addig.., addig elégedjetek meg az én pár képemmel..




 Zsombéksásos élőhely Egeralja-Adorjánháza alatt... Imádom, a kamondi híd után az egyik legkedvesebb terület a környéken nekem.. (Carex stricta)


Az egész onnét jött amúgy, hogy szombat délelőtt munka után is kint portyáztam az adorjáni réteken, hátha szerencsém lesz és az idei évben is húzhatok be kis sárszalonkát a megfigyeléseim közé... Ígyis lett, 7 példány mellett 25-30 sárszalonka és két réti cankó is becsúszott a fajlistába, mellettük a szokásos egerészölyv, fehér gólya, barna rétihéja, böjti réce, tőkés réce, bíbic, sárga billegető, énekes nádiposzáta, foltos nádiposzáta, réti pityer, mezei poszáta, rozsdás csuk, barátposzáta, kakukk, szajkó, vörös vércse, dolmányos varjú, holló, szarka lett felírva a listámra.
És életem kb. első értékelhető kis sárszalonka képe...




A múlt vasárnap pedig a kamondi kiöntésről szólt (és egy két perces adorjáni kitérőről) nagy vonalakban.. pár képben:

 Bütykös hattyúk (CYGOLO) kamondi kiöntésen. Egy példány mocorgott az adorjáni részeken is.

 Kiszáradófélben lévő sásos folt Kamond alatt. A víz egyre inkább eltűnőben, a helyét felveri a sásos.

Barna rétihéja hím. (CIRAER). Adorján alatt egy hím, Kamond alatt egy pár mutatkozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése